0
Kurs Stillhetsarbeid

Kurs i åndelig veiledning?


      Tenk om det var mulig å styrke “Vennskapet med Gud” ?

Da ville det åpne seg et spennende felt i livet ! Og det er jeg i gang med. (for ørtende gang, 🙁 )På kurs i åndelig veiledning.  Det er i Oddernes det foregår. 13 disipler og to lærere. 3 kvelder i høst og tre etter jul. Undervisning, øvelser, stillhet, deling. Og “bønnelekser” inn i mellom kurskveldene.  Det hele skjer innenfor rammene av den Ignatianske tradisjon. Det er en type åndelige øvelser som går tilbake til Ignatius av Loyola, den spanske stifteren av jesuitt-ordenen.

Misjonforbunderen Edin Løvås tok denne tradisjonen til Norge gjennom sine Jesusmeditasjoner, og de siste 40 årene har den ignatianske spiritualiteten blitt økumenisk felleseie. Den setter sitt preg på Lia gård, Sandom og Tomasgården, og mange, ikke minst prester, har reist på slike retreater, både i inn og utland. Jeg deltok for 5 år siden på en 10 dagers “taus retreat” på St. Beunos i Wales, som er et kurssenter drevet av jesuittene i Storbritannia. Jeg vil seinere skrive et eget blogginnlegg om den erfaringen! Til våren drar jeg og kona på retreat til et annet sted i Wales. Ffald-y-Brenin som drives av Roy Goodwin. Spiritualiteten der er mer karismatisk, med vekt på helbredelse og frigjøring, men likevel “nedpå” og med sterke impulser fra det kontemplative. Da blir det bloggrapport etterpå !

Det høres kanskje ut som om jeg er veldig åndelig og from, siden jeg har slike interesser, men jeg er en veldig “late bloomer” Jeg må stadig be bønnen: “O Herre, rydd opp i mitt hjerte, ban vei for deg, kjæreste Gud. Egentlig er det litt flaut å ha vært prest i nesten 40 år, og fremdeles streve med grunnleggende ting som et disiplinert og reflektert bønneliv. Mea Culpa, mea maxima Culpa !

På den andre sida er det også en god følelse. Gud har ikke gitt meg opp. “Hans trofasthet når til skyene” Jeg kjenner allerede en ro for at jeg har svingt av på en riktig og spennende vei. Nå skriver jeg loggbok over mine sporadiske bønnestunder, og den skal jeg ta med til min veileder på torsdag. Veiledningen skal nemlig ha bønnelivet mitt som “stoff”

Image by Jo-B from Pixabay


You Might Also Like...