0
Andakt Åndelig veiledning Bønn Stillhetsarbeid

Stillhet 2020…..


En viktig del av Kirkens oppdrag er å legge til rette for refleksjon og åndelig fordypelse. I Arendal prosti har vi noen tilbud som retter seg mot dette behovet. Arendal prosti (Dnk) ønsker å stimulere til bønn og stillhetsarbeid gjennom
en årlig dagsretreat eller temadag, Dessuten vil vi anbefale «Pusterom» i Froland, «Tidebønn» i Barbu, «Kilden» på Hisøy «Pilegrimsdag» på Tromøy og ellers promotere aktuelle retreatsteder og kurs innen åndelig veiledning.

Vi har en rekke gode retreatsteder i Norge og anbefaler interesserte å undersøke tilbudene.

 

Lyset og de åpne hendene

Bønn er hjerterytmen i all religion. Slik også i kristendommen. Bønn kan ha mange former. Den er alltid individuell, men kan også praktiseres i grupper. Bønnen kan være språklig eller språkløs. Noen kaller den stille bønnen for meditasjon. Det handler om å utfolde den personlige relasjonen til Gud. Bli trygg i gudsforholdet. Utvikle et sunt gudsbilde. Bli venn med Gud. Og med seg selv.

Altertavla i Barbu kirke

I 2019 arrangerte Barbu menighet en retreatdag i kirken med veilederen Ulla Käll. Det var over 50 deltakere som brukte dagen til å lytte, reflektere, be og motta veiledning. I år blir det temadag på Froland menighetssenter 8.2.20 med sjelesørgeren og forfatteren Torborg Aalen Leenderts.

Tidebønn i Barbu kirke
Dette tilbudet veksler i formen mellom klassisk tidebønn, og en meditasjonskveld etter et lignende mønster som Pusterom i Froland. Det skjer i Barbu kirke to onsdager pr mnd , vekselsvis kl. 10.00 og kl 18.00 og datoene for vårsemesteret 2020 er: Kl.10.00: 29.1,26.2,25.3,6.5 og 3.6. Onsdager kl. 18.00: 15.1,12.2,11.3,22.4 og 20.5. En halv time før samlingene er det kaffe/te og muligheter for en prat med andre deltagere.

Lysalteret i Mjølhusmoen kapell

Pusterom i Froland / Kilden på Hisøy
På Mjølhusmoen, like ved skolen, ligger det et lite kapell i tilknytning til en gravlund. Hver 1. mandag i måneden, kl. 20.00,-21.00, året rundt, holdes det en enkel bønnestund, med lystenning, musikk, en bibeltekst og stille bønn. Pusterom er blitt et kjært pulsslag i livet for mennesker som tiltrekkes av denne enkle formen for kristen spiritualitet. Et lignende tilbud har man i «Kilden» på Hisøy menighetshus 2. mandag i måneden. Kl. 19.oo.

Kapellet på Mjølhusmoen

Pilegrimsdag på Tromøy
I noen år har Barbu menighet arrangert pilegrimsdag tidlig på høsten og i samarbeid med Tromøy menighet. I 2020 blir det ny pilegrimsdag den 30.august. Det blir oppmøte ved Tromøy kirke kl. 10.00, en god vandring i kultur-og naturlandskapet, med innlagte stopp for lesninger og sang . Vi tar med niste og raster underveis. Det hele avsluttes med pilegrimsmesse i Tromøy kirke.

To gode pilegrimer skuer mot fjerne mål

For mange blir travelheten ofte altoppslukende. Til og med pensjonister kan oppleve det. Hvordan rydde plass til å stelle pent med sjelen og det indre livet? Retreat kan være et godt alternativ til vanlig ferie, week-ender og rekreasjon. En retreat innebærer strukturerte dager med mye stillhet og alenetid, gjerne vandringer i naturen, refleksjon, kreative sysler, dagboksarbeid og fotografering. Det er faste tidebønner og faste måltider, alt sammen uten det sosiale presset. Retreat er virkelig å anbefale for den som vil styrke det åndelige «selvet» og bli grunnfestet i gudsrelasjonen.
Solåsen i Son: www.pilegrimsgard.no Utstein kloster: www.utsteinpilegrimsgard.no Vigmostad: www.prestegarden.no Kornsjø: www.tomasgarden.no Koppang: www.liagard.no

 


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.