0
Andakt Enhetsarbeid

Til ettertanke – uke 44


Agderposten er vår regionsavis i Aust Agder. Det har i mange år vært en liten andaktsspalte under “Hjem-seksjonen” nesten helt bakerst i avisa der områdets prester, pastorer og predikanter har skrevet små “snutter” TIL ETTERTANKE. Ordet “Andakt” kommer jo fra tysk Andacht og det betyr vel noe sånn som “Ettertanke”, og særlig med det som har med Gud å gjøre.

I uka som gikk var det min tur. Jeg har i de 8 åra jeg var sokneprest i Froland skrevet slike små andakter til Frolendingen, og har hatt mange hyggelige utvekslinger med redaktøren i den forbindelse. Men nå har jeg jo blitt spesialprest i Arendal og skriver nå for Agderposten en par-tre ganger i semesteret. Men ei uke i slengen.

Det betyr at jeg kan ha et tema gjennom uka. Og denne ukas tema var “Kirkens 7 tegn” , et gammelt konsept som jeg har jobbet med en stund. Hvordan gjenkjenner du en sann kristen kirke ? Jo den må ha disse 7 tegnene: ENHET, HELLIGHET, UNIVERSALITET, APOSTOLISITET, DÅPEN, NATTVERDEN OG KORSET. Her kommer de, litt hulter til bulter

 

Se dette innlegget på Instagram

 

Hvor er dette? #arendalprosti #gudshusiarendal #mittarendal

Et innlegg delt av Ravn Karsrud (@prestenravn)

 


You Might Also Like...