0
Andakt Åndelig veiledning Bibeltimer

Winter is coming..


Dette bildet er malt av en dansk kunstner som het Lauritz Andersen Ring. Motivet er en vanlig landsbyvei en vinterdag i 1912. Fra Baldersbrønde på Sjælland, mellom Kjøbenhavn og Roskilde. (Det er “Wikimedia Commons” som lar meg bruke slike vakre bilder gratis.)

Ellers er jo uttrykket “Winter is coming” forbundet med mer dystre omgivelser og dystre utsikter i HBO-serien “Game of thrones” Dette bildet av Usman Bukhari kunne vært hentet derifra, men er tatt en vinterdag i en av Pakistans vakre daler

Usman Bukhari – Wikimedia Commons

«Winter is coming….»

Det er noe som kommer og både det vi frykter og det vi håper er knyttet til «det som kommer».

Det kristne håpet er ikke knyttet til «Det som kommer», men Den som kommer – Han som kommer. Adventus Domine betyr jo «Herrens komme» og adventstida skal minne oss om at Jesus Messias kom historisk til oss for 2018 år siden, at han kommer til hver den som tar i mot Ham i tro og tillit og at han en gang skal komme igjen.

Et gammelt manuskript som viser kong David som forutser Kristi komme

Guds Sønns «Advent/komme» skjer altså på tre måter. I fortid. Født i en stall i Betlehem. Factum est. Og vi feirer det i jula. Men Jesus kommer også i nåtid når du ber til ham, leser om ham eller hører noen fortelle om ham. Da kommer han til deg og vokser og blir virkelig i dine tanker og følelser. I ånd og kropp.

Et alterbilde fra Kobylin

Men Jesus kommer også ved tidens ende. Synlig for alle. På himmelens skyer. Det er et komme i framtid. Et historisk øyeblikk som ennå ikke har skjedd, men som Gud har lovet skal skje. En gang.

Advent på “Herrens Åker”

Advent inviterer oss altså til takknemlighet for Guds historiske inngripen. At han sendte sin Sønn inn i vår vinternatt. Advent inviterer oss til oppmerksomhet på Jesus sitt reelle nærvær i oss og mellom oss. Advent inviterer oss til glad og tillitsfull forventning: Jesus kommer snart. Og da vil han sette alt i sin rette stand.

Så får vi nøye oss med å rydde litt til jul. Tenne noen lys og spille noen sanger. Og være tro mot jorden og virkeligheten og hverandre. Mens vi venter.

Vinterlig hilsen

Fra Presten Ravn


You Might Also Like...

No Comments

    Leave a Reply

    Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.